Clubwedstrijden

Beste leden

We zijn er in geslaagd om een andere datum te vinden voor onze jaarlijkse nachtgolf wedstrijd.

Het gaat hier om een gezelligheidswedstijd voor alle leden, dus ook voor onze nieuwe leden.

De wedstrijd staat voor dit jaar gepland op 30 november 2019.

Inschrijven kan tot 23 november 2019 18:00 uur.

Wel zullen we minimaal 15 deelnemers moeten hebben om de wedstrijd door te laten gaan.

Ontvangst is vanaf 19:00 uur met koffie en wat lekkers.

Start van de wedstrijd is om 19:30 uu, na afloop is er nog iets om weer op te warmen.

We spelen de par-3 baan aangevuld met hole 1 van de grote baan, vanaf de backtee van hole 2 naar de green van hole 9 en vanaf de heuvel bij de greenkeepers loods naar de chipping green.

Inschrijven kan via E-Golf4-U, mocht dit niet lukken dan kunt u zich ook aanmelden door een mail te sturen naar secretariaat@golfclubzuiddrenthe.nl

met vriendelijke groet en hopelijk tot 30 november

Beste Leden,

Ook in 2019 staan er weer mooie wedstrijden op het programma.
Hieraan kunnen alle leden meedoen.

Voor info over wedstrijden in de maand november/december  kunt u kijken op E-golf4u

Hier is meer informatie te vinden

Beste Dames,

Er zijn dames die graag wedstrijden willen spelen.

Ik heb hier en daar navraag gedaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor ons als club om een dames team te formeren. Voor de NGF competitie gaat dit niet lukken ivm de hcp regel vanaf 36 en er zijn geen buggy's toegestaan.

Ik heb met Aaltje Braakman contact gehad en zaterdag gesproken met Anneke Kromhout omtrent regiocompetitie.

Wat houdt regiocompetitie in?

* veel laag drempeliger

* poule van 4 teams tot nu toe en dat is Martensplek, Appelscha, Parc Sandur en Exloo, dit is dus lekker dicht bij huis.

* team bestaat uit 6 spelers

* ook op eigen baan speelt de thuisteam

* Hcp is hoger dan 19,5 tot 54, maar dan speel je wel voor hcp 36

* Dit is een leuke opstap om wedstrijden te spelen

* worden 18 holes gespeeld.

* 1e 9 holes is Matchplay fourball ( beste score van beide spelers op een hole)

* 2e 9 holes, 2 spelers tegen 2 spelers van het andere team. Iedereen slaat af en met de beste bal wordt verder gespeeld totdat er is uitgeholed of niet de score van de tegen partij kan verbeteren.

* wedstrijden worden op zaterdag gespeeld en start op 7 maart tot 28 maart

* kosten zijn de greenfees

* na afloop een kop soep met broodje

* buggy is toegestaan, als deze nodig is, kosten is per club verschillend

Dit is dus een leuke vorm van wedstrijden spelen ook voor mensen met een hoge handicap.

Het zou leuk zijn als we een team konden formeren en het is veel minder formeel dan van de NGF. Dit is ontzettend leuk en Appelscha heeft ook veel spelers die op hcp 54 zitten, maar gewoon meedoen om ervaring op te doen en een gezellige dag te hebben.

Het maakt niet uit of je wint of verliest, het belangrijkste is dat u een leuke dag hebt gehad.

Graag aanmelden bij wedstrijdleiding@golfclubzuiddrenthe.nl voor 20 oktober.

Wedstrijdleiding

------------------------------------

Voor de vrijdag Matchplay inloopmiddag de voorwaarden
Er wordt gespeeld zonder hcp. verrekening zo als ook in de NGF competitie gebruikelijk is.

· Inloop Vrijdag 13.00 – 13.30 uur
· Matchplay op 9 holes uitspelen.
· De gewonnen holes worden genoteerd.
· De Dames spelen van de rode en de Heren van de Gele Tees.
· Bij meer dan 6 flights dan wordt er gestart op hole 1-2en 8.
· Elke 1e vrijdag van de maand Neary op hole-4 en de Longest op hole-9.
· Uitslag is het gemiddelde van de 10 best gespeelde wedstrijden.
· Een play-off wordt op hole 2 gespeeld.
· Er wordt gespeeld om het Zuid Drenthe poloshirt.

Wilt u deelnemen of meer informatie dan kunt u contact
 opnemen met Robert Vennink.