Texas Scramble l was de speelvorm deze zaterdagmiddag bij de kerstwedstrijd.
Voor de tijd van het jaar was het prima weer om te golven.

12 deelnemers gingen de sportieve strijd aan en vanaf het begin zat de stemming er al goed in. Er werd ook heel goed gespeeld door alle deelnemers.

Na afloop werd er gezellig met een hapje en drankje nagepraat.

Elmy Heuvink en Ineke Wegkamp-Schepers waren deze middag het team met de meeste punten .

Lydia Schoonewille en Willem Lutje Hulsik werden tweede.

Ria Ottens en Hans Stoops werden  derde .
Al met al weer een sportieve en bovenal een hele  gezellig middag.

Een bedankje is op zijn plaats voor de goede leiding en de mooie prijsjes.
Ria en Marischka heel erg bedankt!!!!!!!!

Zaterdag 14 december hebben we onze eerste ijsbeker gespeeld.
De sfeer zat er al goed in bij aanvang van de wedstrijd. Ondanks de harde wind werd er goed gespeeld.

Eerste bij de heren is geworden Ronald Sijmons
Tweede werd Sietse Omvlee
Wim Hoefsloot en Pieter Bergsma werden gedeelde derde

Bij de dames werd Ineke Wegkamp-Schepers eerste.
Gedeelde tweede werden Marisschka Brongers en Marjolein Sijmons

Zaterdag 21 december staat de onze kerstwedstrijd weer op het programma.
Hier kan elk lid aan mee doen, ongeacht handicap.

Zaterdagmiddag werd een pepernoten wedstrijd gespeeld

Ondanks het donkere  weer werd er erg goed gespeeld.

En na afloop werd er onder genot van pepernoten, chocoladeletters en een drankje nog even nagepraat.

Lydia Schoonewille werd eerste, Wim Hoefsloot tweede en Marcel Bergmeester eindigde als derde.

Al met al weer een sportieve en bovenal een gezellig middag.

Op  zaterdag 14 december wordt de eerste ijsbekerwedstrijd weer gespeeld.

Dit is een stableford wedstrijd

Op  zaterdag 21 december staat het kersttoernooi op het programma.

Dit is een funwedstrijd.

En zoals gewoonlijk geldt iedereen is van harte welkom en men kan aan alle wedstrijden meedoen ongeacht handicap .

----------------------------------------------------

Golfen in het donker, dat is pas golfen met een handicap
‘De ballen zijn anders en de glooiingen in de baan zie je niet’

Ria Ottens slaat af in het donker. Marjolein Sijmons kijkt toe hoe het haar teamgenote vergaat.
Wat is moeilijker dan golfen bij daglicht? Juist, de golfbaan op in het pikkedonker. Zo’n vijftien leden van Golfclub Zuid-Drenthe deden dit zaterdag met veel plezier.
Jan Willem Horstman
Ooit behoorde ze tot de top van het Nederlandse damestafeltennis. Deze sport beoefent Lydia Schoonewille (50) uit Weiteveen niet meer. Tegenwoordig is ze met zekere regelmaat op de baan van Golfclub Zuid-Drenthe in Erica te vinden. Ze speelt nog maar een jaartje, maar het gaat haar goed af. ,,Lydia is talentvol, ze heeft balgevoel’’, vindt Marjolein Sijmons (50) uit Erica, die twee jaar langer dan de Weiteveense golf speelt.
Zaterdagavond gingen beide dames in het donker de baan op, om tegen elkaar te spelen. Schoonewille vormde een team met Koos Heijnen (52) uit Dalerveen, Sijmons had Ria Ottens (54) uit het Duitse Lindloh als partner. Het was de vierde keer dat club leden de mogelijkheid bood tot een potje ‘nachtgolf’. Zo’n vijftien enthousiastelingen meldden zich even voor half acht met hun golfattributen en zaklampen in het hotel vlak bij de golfbaan.
Hoe moet je in vredesnaam golfen in het donker? ,,Als je bij de holes en de route op de baan breekstaafjes legt en je golft met lichtgevende ballen, dan is het heel goed mogelijk’’, zegt mede-organisator Wibo Nijboer (58) uit Zandpol. Hij pakt een apparaatje. ,,Kijk, hier stop je de speciale golfballetjes zo’n 45 seconden in en daarna zijn ze een tijdje lichtgevend. Kun je in het donker prima mee spelen.’’ Maar wat is de lol daarvan? ,,Het is echt iets bijzonders’’, zegt Pieter Bergsma (65), die net als Nijboer in de organisatie zit. ,,Vier jaar geleden deden we dit hier voor het eerst, in het kader van Halloween en in de jaren daarna weer. Dit jaar kwam het niet goed uit met Halloween en doen we het later.’’
In golf wordt de speelsterkte van een speler uitgedrukt met een handicap-cijfer. Het handicapsysteem maakt het mogelijk dat spelers van verschillende niveaus met gelijke kansen tegen elkaar kunnen spelen. Maar spelen in het donker, dat zou je toch ook wel een soort handicap kunnen noemen? De in Erica woonachtige Bergsma grijnst. ,,Ja, maar deze is voor iedereen hetzelfde.’’
Goedgemutst gaan de teams Schoonewille/Heijnen en Sijmons/Ottens op pad. ,,Het is lastig hoor’’, zegt Ria Ottens nadat ze met een flinke schwung een bal heeft weggeslagen. ,,De ballen zijn anders en glooiingen op de baan zie je niet.’’ De route richting de volgende holes is aangegeven met twee rijen breekstaafjes. Ze geven bar weinig licht. Het is doodstil, een flink stuk verderop vliegt op grote hoogte een felverlichte golfbal van een ander team door de lucht. Ondanks dat het donker is, gaat het eigenlijk best goed. Beide teams hebben voor elke hole steeds maar enkele slagen nodig. Af en toe wordt het apparaatje gepakt dat de ballen weer enige tijd lichtgevend maakt. ,,Toch wel bijzonder, dit allemaal’’, zegt Lydia Schoonewille.