Beste leden,

Inmiddels is het mei en na 2 maanden kunnen we voorzichtig weer de baan op. Hopelijk kan de verruiming de komende maanden verder worden doorgezet.

Ik heb zondag met onze penningmeester Pieter weer een rondje gelopen onder heerlijke omstandigheden. Het was lekker druk maar erg positief om te zien dat alle spelers zich keurig aan de richtlijnen hielden. Ook viel op dat er veel greenfee spelers van andere banen waren!

Vooralsnog kunnen we golfen, zij het met beperking. Hopelijk snel weer met een lekker glaasje weer napraten op het terras, maar wel op 1,5 meter natuurlijk.

Nu komen er al vragen van leden over de wedstrijden. We zijn voorzichtig aan het kijken hoe dit op te starten, rekening houdende met de richtlijnen. We moeten voorkomen dat er boete’s gaan vallen wegens samenscholing e.d. De woensdag morgen inloop heeft middels een whatsapp groep al een keer met een paar leden gespeeld. Het is een kwestie van juist plannen en vooral op tijd komen. We gaan kijken of we dit de komende tijd kunnen uitbreiden. Wij houden u op de hoogte.

Beste Allen

Zaterdag 29 februari was er een spelers dag georganiseerd voor de competitiespelers.

Er was een parcours uitgezet met verschillende elementen op de par 3 en hole 1, 2 , 8 en 9 van de grote baan.

Zoals hoeveel van de 3 ballen worden er tussen de pionnen gespeeld of hoeveel meter lig je nog van de vlag na pitchen of uit de bunker te slaan.

Dit was nog niet alles, ook werd de kennis getest omtrent de regelgeving. Er waren 23 multiple choice vragen die individueel beantwoord moesten worden. Na het invullen van de vragen werden de vragen doorgenomen en uitgelegd door onze referee.

Het was een leerzame geslaagde dag, met dank aan Martin Kavanagh en Robert van Veen.

Met vriendelijke groeten,

Wijka van der Kaap

Wim Hoefsloot de grote winnaar van de ijsbekerwedstrijden.

Zondag 1 maart werd er op Golfbaan Zuiddrenthe, de laatste ijsbeker wedstrijd gespeeld.
Net als de vorige keer voerde wind de boventoon.
Maar ook deze keer lieten de deelnemers zich hierdoor er niet van weerhouden om er een mooie wedstrijd van te maken.
Deze dag was Wim Hoefsloot de sterkste van het hele deelnemersveld.
Marischka Brongers werd tweede.
Lydia Schoonewille en Marjolein Sijmons deelden de derde plek.

Algehele winnaar over vier wedstrijden werd met grote overmacht, Wim Hoefsloot
De tweede plek was voor Marsichka Brongers.
Marjolein Sijmons pakte de derde prijs.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!!!!!!!!

Bij het Birdie klassement waren er 7 deelnemers die een Birdie hebben gespeeld.
Maar op grond van de meest gespeelde wedstrijden ging Wim er uiteindelijk met de Birdie van door.

Al met al weer een geslaagd evenement, met veel deelnemers.
Wijka Bedankt voor de goede wedstrijdleiding.

Ook een bedankje is op zijn plaats voor de Greenkepers en Martin.
Ondanks de vele regen lag de baan er elke keer weer heel goed bij.

Zaterdagmiddag werd de derde ijsbekerwedstrijd gespeeld.|
De wind was deze middag een geduchte tegenstander.
Maar de deelnemers van vandaag lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen.

Marjolein Sijmons werd eerste bij de dames.
Marischk Brongers werd tweede
En Ineke Wegkamp-Schepers werd derde.

Bij de heren was de eerste plek voor Sietse Omvlee|
Tweede werd. Wim Hoefsloot
En de derde plek was voor Ronald Sijmons

Wim Hoefsloot en Ineke Wegkmp-Schepers speelde op hole 8 allebei een birdie

Ondanks het onstuimige weer toch weer een geslaagde wedstrijd .

De volgende ijsbekerwedstrijd is op zondag 1 maart.